Goedkoopste zorgverzekering voor longpatiënten met COPD

Meer dan 300.000 mensen in Nederland lijden aan COPD, Chronic Obstructive Pulmonary Disease. Ook weel chronische obstructieve longziekte genoemd. Het is zeer vervelend als jij een van die mensen bent, je komt immers voor aardig wat zorgkosten te staan. Om de kosten binnen de perken te houden kan je een zorgverzekering kiezen die bij je past.

Goedkoopste zorgverzekering met vergoeding bij COPD

Veel medicijnen worden gelukkig vergoed uit de goedkoopste zorgverzekering. Dit komt doordat iedere Nederland een basisverzekering moet afsluiten. De overheid bepaalt jaarlijks wat er vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Het kan echter wel voorkomen dat het medicijn dat jij nodig hebt slechts tot een bepaald maximum vergoed wordt. Voor dat laatste gedeelte kan jij je extra aanvullend verzekeren. Dit houdt in dat jij maandelijks een x bedrag betaalt om deze kosten vooraf te dekken en dat de zorgverzekeraar de medicijnen maximaal vergoedt.

Dieetadvies beperkt vergoed

Het kan ook zijn dat je als longpatiënt specifiek voedingsadvies nodig hebt, in verband met een eventuele voedselallergie. Vanuit de basisverzekering krijg je jaarlijks 3 uur dieetadvies vergoed. Mochten er meer afspraken of behandelingen bij een diëtist nodig zijn, dan kan jij je ook hier voor aanvullend verzekeren.

Fysiotherapie vergoedingen

Voor COPD patiënten is het belangrijk om fit te blijven, beweging is hiervoor essentieel. Toch kan dat wel eens tegenvallen. Een fysiotherapeut kan je hierbij helpen. Echter wordt deze zorg niet vanuit de basisverzekering vergoed. Een behandeling loopt al snel op tot 35 tot 40 euro. Om niet zelf voor deze kosten op te draaien kan jij jezelf aanvullend verzekeren.

Hulp bij stoppen met roken

Het kan ook zo zijn dat je een roker bent, ondanks dat je COPD hebt. Bij het stoppen met roken kan je hulp krijgen die vergoed wordt uit de basisverzekering. De huisarts kan je hier meer over vertellen. Goed om te weten is dat de huisarts ook vergoed wordt vanuit de basisverzekering. De huisarts kost daarbij ook geen eigen risico.

Vergelijken kan veel geld besparen

Door zorgvuldig alle zorgverzekeringen te vergelijken kan je veel geld besparen op je zorgkosten. Zeker als het op aanvullende pakketten aan komt. Bij veel aanvullende pakketten krijg je meer dan alleen fysiotherapie, vaak krijg je een combinatiepakket van verschillende vergoedingen. Ideaal dus als je zowel fysiotherapie als medicijnen nodig hebt. Ook als je heel specifiek alleen fysiotherapie of medicijnen nodig hebt zijn daar pakketten voor. Er is altijd wel een zorgverzekering die bij jou behoeftes past.